Zvezda nastavila seriju odličnih igara i na Voždovcu: Donaldovo remek-delo

PROJEKTIL Donalda sa oko 25 metara, kakav izvode samo pravi majstori, najavio je slavlje crveno-belih protiv Voždovca, na stadionu na kome je prošle sezone tugovala zbog ispuštene titule. Zasluženi trijumf potvrdio je Kanga u samom finišu, posle solo prodora i asistencije Radonjića – 0:2 (0:1).

Po pljusku, vetru i natopljenoj veštačkoj podlozi na krovu TC „Stadion“, favorizovani gosti su se bolje snašli. U prvom poluvremenu, kada je bilo teško probiti odbrambeni bedem domaćina, Donald je u 40. minutu uzeo stvari u svoje ruke. Bio je to pravi lepotan iz slobodnjaka, evrogol, kada lopta sa visine leluja, pada poput suvog lista, kači prečku i završava u mreži. Parada u prazno golmana Popovića samo je ulepšala sliku.

Svoju nadmoćnost, Zvezda je u drugom poluvremenu želele da potvrdi još jednim pogotkom. Odličnu priliku da duplira prednost propustila je u 60. minutu. Krstičić je promešao čitavu odbranu domaćih, na tacni ostavio Le Taleku loptu, ali je Francuz sa osam metara prebacio čitav gol. Bila je to bolja prilika od penala. Na novom sekmaforu ostalo je da sija 0:1, ali je u samom finišu zatitrala dvojka. Nemanja Radonjić je po levoj strani napravio darmar i uposlio Kangu za sigurnih 0:2, da se overi sedma pobeda kojom se ekipe sa „Marakane“ vratila na čelo tabele.

Podeli na društvenim mrežama